Beställ fler paket från samma rosteri så sänker du fraktkostnaden och sparar på miljön.

Vendors

We work with the very best roasters in Sweden, to bring you a wide range and great choice of different coffees. Each roaster brings their own style and interpretation to the beans. Here is some information about them.

 

Gringo Nordic Logo 

Gringos Nordic

Vi är Gringo Nordic, ett nyfiket litet kafferosteri i centrala Göteborg. Vi brinner för bra kaffe och våra kunder. 

 

Vi har en enkel inställning till fint kaffe, men tar inga genvägar. Vi köper 100 % specialkaffe från enskilda gårdar, plantager och kooperativ. Många av våra kaffen kommer från ekologiskt certifierade producenter, men många kommer också från mindre odlare, där certifikat inte är en ekonomisk och praktisk möjlighet. Men vi stödjer dem ändå när kaffet är gott, det finns ofta många goda intentioner bakom varje odlare, speciellt de som jobbar med kvalitet. De är rädda om sin egen mark, och undviker dyrt konstgödsel om de kan.

 

Vi rostar vårt kaffe med en så kallad slow roast metod – för hand och i små partier – på den mest energieffektiva rostmaskinen på planeten, med hjälp av luftflödesteknik. Vi anpassar varje rostning till varje unikt kaffe så att det finns en balans mellan sötma, syrlighet och fyllighet, då tycker vi att kaffet oftast smakar godast.

 

Vi älskar verkligen kaffe – vi kommer att se till att du aldrig tvivlar på det.