Beställ fler paket från samma rosteri så sänker du fraktkostnaden och sparar på miljön.

Vad är specialkaffe

Kravet för att klassas som specialkaffe är högt, bönorna måste ha ett kvalitetsbetyg som ligger bland de topp 3 procent av all världens kaffe.

För att kunna producera det bästa kaffet börjar resan med kaffeodlarna som omsorgsfullt och med ett engagemang odlar och handplockar sina bönor. Efter handplockning är kaffebönorna bearbetade på olika sätt för att producera de så kallade råkaffet(gröna bönor).

Beroende på processen kommer råkaffet bära med sig en stor mängd olika karaktärsdrag, så som en hint av choklad, bäriga toner eller tusentals andra aromer. Utöver det finns det ett flertal andra faktorer som påverkar slutprodukten, till exempel odlingshöjden eller mognadsnivån på kaffebäret. Därför är specialkaffe så spännande, det är en smakupplevelse.

Det är rosteriets uppgift att ta fram potentialen hos råkaffet. Därför görs riktigt gott kaffe i mindre rosterier. Genom en noggrann process tar rosteriet fram smakerna, och varje rosteri har sin egen filosofi om hur det görs på bästa sätt.